0343 – 745260

Heeft u hulp nodig of een vraag?
Geen probleem! Bel: 0343 – 745260

Metem_Contactblok_Arjen
  Grootste assortiment deklijsten van Nederland uit eigen zetterij
Voor 12:00 uur besteld vandaag verzonden*
Gratis verzending vanaf 200 euro

Zinken Plantenbakken

Zinken plantenbakken

Deze vierkante plantenbak van zink is echt een eyecatcher. Zowel in uw interieur als buiten op het balkon, de oprit of in de tuin. Ze hebben een stijlvolle uitstraling en een mooie randafwerking. Kiest u voor een zinken plantenbak, dan koopt u een duurzaam product. Zeker met onze onderhoudstips bent u gegarandeerd van een jarenlange levensduur.

Modellen en afmetingen

De vierkante zinken plantenbak is beschikbaar in verschillende soorten maten en kleuren. De plantenbak wordt geleverd als één geheel. De boven-en onderkant zijn open.
Kies uit maar liefst vier kleuropties. Elke kleur is te bestellen in verschillende afmetingen.

Afmetingen beschrijven we altijd met drie getallen in dezelfde volgorde. Het eerste getal is de breedte, dan de diepte en als laatst de hoogte.

Het meest compacte model is 30x30x30. Het grootste model wat Metem levert is 100 x 100 x 57! Daartussenin bieden we nog zeven andere afmetingen. Telkens met een onderling verschil van 10 centimeter breder en dieper. De hoogte gaat niet evenredig mee dus let daar goed op bij het bestellen. De randdikte van de plantenbak 5 centimeter. Dit is gelijk bij elke standaardafmeting plantenbak in onze webshop. Heeft u de voorkeur voor een andere randdikte, ook dat kan. Vraag ons naar de mogelijkheden voor ons maatwerk. Heeft u een ander model in gedachten? Neem contact met ons op voor een zinken plantenbakken op maat!

Opvullen zinken plantenbak
De plastic binnenbak is los bij te bestellen. Zet die eerst op de gewenste plek. Leg er eerst een laagje in van niet-biologisch afbreekbaar materiaal. Wij gebruiken altijd grind. De binnenbak van Metem heeft namelijk geen afwateringsgat aan de onderkant. Met een laagje grind op de bodem creëert u een reservoir voor overtollig water. Hierdoor kan er gerust een keer te veel regen in de plantenbak komen, zonder dat de wortels van de plant gaan rotten. Vervolgens plaatst u worteldoek in de bak. U wilt voorkomen dat de wortels van de plant naar het grind toe kunnen. Dan bestaat alsnog de kans dat de plantenwortels te nat worden en de plant het niet overleefd. Ten slotte vult u de binnenbak af met aarde. De zinken plantenbak kan daarna over de binnenbak geschoven worden.

Vul uw zinken plantenbak op met mooie, inheemse grassen voor een ecologische tuin. Een mediterrane sfeer creëert u met een grote olijfboom, citroenboom of palm. De entree of oprijlaan krijgt direct meer allure met aan weerszijden een zinken plantenbak. Vul deze op met een elegante, groene conifeer. Ook nog eens onderhoudsvriendelijk. In een klassieke stijl geeft een zinken plantenbak een moderne, eigenzinnige twist. In een strak en modern interieur is het een stijlvol compliment.

Onderhoud zinken plantenbak
Een zinken plantenbak is een mooie en duurzame keuze. Het materiaal is weerbestendig en kan goed tegen vocht. Toch zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de levensduur van de zinken plantenbak te verlengen. Wij delen hieronder enkele onderhoudstips:

  1. Reinig de plantenbak regelmatig. Het is belangrijk om uw zinken plantenbak regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om de plantenbak schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat die het zink kunnen beschadigen.
  2. Voorkom roestvorming. Zink is een metaal dat van nature corrodeert. Voorkom roestvorming kan worden door de plantenbak goed te onderhouden. Zorg ervoor dat er geen water in de plantenbak blijft staan. Het is ook belangrijk om geen agressieve of bijtende middelen te gebruiken bij het reinigen van de plantenbak, want deze kunnen ook roestvorming veroorzaken.
  3. Bescherm de plantenbak tegen krassen. Hoewel zink een sterk materiaal is, kan het nog steeds krassen oplopen als het wordt blootgesteld aan schurende materialen. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of schurende doeken bij het reinigen van de plantenbak en vermijd het schrapen van harde voorwerpen tegen de zijkanten van de plantenbak.
  4. Controleer regelmatig of er geen lekkages zijn in de plantenbak. Als u de plantenbak buiten gebruikt, controleer dan of er geen gaten of scheuren zijn ontstaan door weersomstandigheden of andere schade. Als u een lekkage opmerkt, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.
  5. Als u de plantenbak vaak verplaatst, let dan op dat u deze niet over ruwe oppervlakken sleept of laat vallen. Hierdoor kan de zinken laag beschadigen.

Met deze eenvoudige tips blijft uw zinken plantenbak in topconditie. Bovendien zorgt u ervoor dat de planten lang en gezond leven.

Materiaal & afwerking
Wij maken onze plantenbakken van gepatineerd zink. Dit houdt in dat het materiaaloppervlak een patentieerbehandeling heeft gekregen. Dit geeft zink haar unieke kleur en een aantrekkelijke uitstraling. Het beschermt zink tegen verdere oxidatie en kleurverandering.

De zinken plantenbakken van Metem zijn een echt Nederlands product. Het ontwerp en de productie vindt plaats in Maarsbergen. Daar vervaardigen onze zink-specialisten de plantenbakken in eigen zetterij. Veel werkzaamheden gebeuren nog handmatig.

Zink is een zeer duurzaam. Allereerst vanwege de lage milieubelasting bij de hele levenscyclus. Daarbij heeft zink een lange levensduur en is het honderd procent recyclebaar. Dat betekent dat het oneindig kan worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies.

0
×

 

Hallo!

Klik op een van onze contacten hieronder om te chatten op WhatsApp
×